Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-05@17:16:27 GMT

افزایش سهمیه آب، مطالبه جدی کارگران هفت تپه

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۰۷۲۷۵

افزایش سهمیه آب، مطالبه جدی کارگران هفت تپه

کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه که این روزها دوران مدیریت جدید را تجربه می‌کنند، خواستار تامین آب مورد نیاز برای کشت نیشکر هستند.

به گزارش قدس آنلاین، خشکسالی و تخصیص ناکافی آب به شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه، روند داشت و نگهداری محصول نیشکر هفت تپه را با چالش مواجه کرده به گونه‌ای که طبق اعلام مدیران شرکت محصول نزدیک به ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی کشت شده از بین رفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشکل بلاتکلیفی مدیریتی شرکت درنهایت در نشست ۱۸ مهرماه سال جاری به ریاست محمد مخبر معاون اول رییس جمهوری برطرف شد و مدیریت این مجموعه عظیم به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی واگذار شد.

اگرچه هنوز زمان زیادی از این واگذاری نگذشته است ولی در بازدید میدانی از شرکت شور و شوق کارگران برای راه اندازی و بازآماد (اورهال) کارخانه مشهود است.

علاوه بر اورهال ماشین‌آلات و دستگاه‌ها، تهیه و آماده‌سازی زمین‌های کشاورزی هم در حال انجام است؛ زمین‌هایی که مواد اولیه تولید شکر یعنی نیشکر را تولید می‌کنند.

دیگر مشکل و چالش جدی کارخانه یعنی تامین آب هنوز برطرف نشده و حداقل سهمیه تخصیصی به هفت تپه یعنی ۱۲ مترمکعب در ثانیه هم به پنج مترمکعب کاهش یافته است که انتظار می‌رود این مشکل برای کشت بعدی برطرف شود.

بنا به گفته کارگران کشاورزی در سال‌های گذشته سهمیه آب شرکت در این زمان از سال کاهش می‌یافت ولی امسال شرایط متفاوت است و با گذشت یک ماه از فصل پاییز هنوز بارندگی آغاز نشده ضمن اینکه به دلیل اعتصاب و مشکلات موجود در شرکت، کشت با تاخیر انجام شده است.

آب نباشد کار و معیشت هم نیست

برای بررسی این موضوع به جمع کارگران شرکت رفتیم و دغدغه‌های آنها را از نزدیک دیدیم و شنیدیم؛ یکی از کارگران هفت تپه که در بخش آزمایشگاه این شرکت مشغول کار بود تامین آب مورد نیاز کارخانه را از خواسته‌های این روزهای همه کارگران عنوان کرد.

مهدی آل کثیر با تاکید بر اینکه اگر آب نباشد ما هم کاری برای انجام دادن نداریم و معیشتمان به خطر می‌افتد، افزود: میزان شربت و درنهایت استحصال شکر درصورت افزایش ندادن سهمیه آب شرکت کاهش خواهد یافت.

یکی دیگر از کارگران هفت تپه هم که نقش زیادی در بیان مطالبات کارگران داشته در مورد خشکسالی و کمبود آب به این موضوع اشاره کرد که شرکت هفت تپه در بالا دست قرار دارد و یکی از دلایل احداث سد دز هم تامین آب این شرکت بوده است در نتیجه از وزارت نیرو خواستار افزایش سهمیه آب شرکت به میزان سال‌های گذشته هستیم.  

مسلم چشمه خاور ادامه داد: سال‌های گذشته در چنین روزی به دلیل بارش باران مشکل آب نداشتیم ولی امسال هنوز از بارندگی خبری نیست و کاهش سهمیه آب غیرمنطقی است.

سهمیه آب در روزهای حساس کشت کاهش یافته است

امین جایمند از کارگران بخش صنعت هفت تپه که خستگی ماه‌ها و سال‌ها دویدن برای تحقق مطالبات کارگران در چهره‌اش دیده می‌شد از مسوولان خواست شرکت را به حال خود رها نکنند چراکه در روزهای حساس کشت به سر می‌بریم و به آب کافی برای این عملیات مهم نیاز داریم.

بنا به گفته عبدالرضا احمدی دیگر کارگر هفت تپه سهمیه آب شرکت در حالی کاهش یافته که هنوز کشت انجام نشده است؛ او خواستار همکاری سازمان آب و برق خوزستان برای زیرکشت رفتن حداقل یکهزار هکتار از اراضی هفت تپه شد.

ابراهیم عباسی منجزی از فعالان کارگری هفت تپه نیز افزایش سهمیه آب ورودی به شرکت را حیاتی دانست و اظهارداشت: اکنون زمان کشت است اگرچه به دلیل تعلل‌های صورت گرفته درخصوص تعیین تکلیف شرکت با تاخیر مواجه شده ولی مدیریت کارخانه اصرار دارد که این کشت در هفت تپه صورت گیرد.

وی با اظهار امیدواری برای تامین حق آبه شرکت از مسوولان خواست درصورتیکه می‌توانند در زمینه تامین آب هفت تپه کاری انجام دهند، دریغ نکنند.

برای بررسی بهتر موضوع حدود یک ساعتی در جاده‌های خاکی مزارع حرکت کردیم تا میزان آب تخصیصی به هفت تپه و وضعیت کانال‌های آبیاری و مزارع را بررسی کنیم.

یکی از کارشناسان کشت و کار هفت تپه در مزرعه ۶۰۴ این شرکت در حال آماده سازی و تهیه زمین بود؛ سعید حیاری درخصوص کمبود آب به خبرنگار ایرنا گفت: در حال حاضر پنج مترمکعب آب داریم که برای سطح زیرکشت خیلی کم است و باید افزایش یابد.

نیاز شرکت به ۲۵ مترمکعب آب برای تحقق برنامه سه ساله

معاون صنعت شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه که کمتر از ۲۰ روز از انتصابش به این سمت گذشته درباره مسائل آب توضیحاتی ارائه داد و گفت: سهمیه آب شرکت هفت تپه ۳۲ مترمکعب بر ثانیه برای زیرکشت رفتن ۱۲ هزار هکتار زمین بوده ولی به دلیل مسائل خشکسالی و کمبود آب، رهاسازی و سهمیه آب کاهش یافته است.

خشک شدن بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین‌های هفت تپه به دلیل نبود آب از دیگر موارد مورد اشاره فرزام لطیفی بود که اگر آب تامین می‌شد سطح سبز شرکت اکنون می‌بایست هفت هزار و ۵۰۰ هکتار، نیشکر تولیدی ۴۵۰ هزار تن و شکر استحصالی ۴۵ هزار تن بود.

او نیاز شرکت هفت تپه را برای تحقق برنامه سه ساله ۲۵ مترمکعب در ثانیه آب اعلام کرد و افزود: اکنون چیزی که برای هفت تپه تخصیص یافته ۱۱ مترمکعب است که همین میزان هم به پنج مترمکعب کاهش یافته است.

پیگیری برای تامین آب مورد نیاز هفت تپه

معاون کشاورزی شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه نیز درخصوص مشکل آب این شرکت توضیح داد: متاسفانه از زمان تحویل شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، سهمیه آب از سوی سازمان آب و برق کاهش یافته است که نیاز است برای پیشبرد اهداف شرکت آب مورد نیاز تامین شود.  

بنا به گفته حکیم ناصری شبکه آبیاری کشت و صنعت هفت تپه به گونه‌ای است که حداقل باید ۱۲ مترمکعب آب برای شرکت تامین شود تا بتواند آب کارخانه و مزارع را تامین کند حال آنکه این میزان در حال حاضر پنج مترمکعب است.

ناصری همچنین درخصوص اراضی غیرنیشکری هفت تپه بیان کرد: با توجه به محدودیت‌های ناشی از خشکسالی مبنی بر کشت نشدن کلزا سعی داریم در اراضی غیرنیشکری هفت تپه، گندم بکاریم.

وی همچنین از پیگیری مدیرعامل شرکت هفت تپه از مقامات برای تخصیص آب بیشتر به کارخانه خبر داد و به این موضوع هم اشاره کرد که سازمان آب و برق خوزستان قول‌هایی در این زمینه داده است ولی هنوز عملی نشده‌اند.

معاون کشاورزی شرکت هفت تپه برنامه اجرا نشده کشت امسال را ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار اعلام کرد و گفت: کشت نیشکر تا آخر شهریورماه انجام می‌شود و اکنون زمان آن گذشته است ولی برای ایجاد روحیه بین همکاران و با توجه به اینکه در تمام کشت و صنعت‌ها باید کشت صورت گیرد برنامه کشت ۵۰۰ تا ۶۰۰ هکتار در دستور کار است.

وی با اشاره به طغیان علف هرز در مزارع و کانال‌ها افزود: سه تا چهار هزار هکتار به صورت کامل به دلیل خشکسالی از بین رفته است که باید آماده سازی و احیا شوند.

اکنون به گواه همه کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه کشتی این شرکت بعد از طوفان‌های مختلف به آرامش رسیده و شرایط مهیا است تا این برند تولید شکر از نیشکر کشور دوباره جان بگیرد و به روزهای طلایی خود برسد که لازمه آن تلاش مضاعف کارگران و رفع مشکلات کارخانه از جمله تامین آب برای کشت است.  

شرکت نیشکر هفت تپه با حدود پنج هزار نیرو به عنوان هشتمین طرح شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی در ۱۵ کیلومتری جنوب شهر شوش واقع شده است.

منبع: ایرنا

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سهمیه آب شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه هزار و ۵۰۰ هکتار کاهش یافته سهمیه آب شرکت شرکت هفت تپه آب مورد نیاز پنج مترمکعب هفت تپه تامین آب سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۰۷۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدفگذاری تامین اجتماعی برای ارتقاء سلامت و رضایتمندی کارگران

حسن ماری اوریاد در جمع خبرنگاران با تبریک فرارسیدن روز معلم و تکریم هفته کارگر بیان داشت: رهبر معظم انقلاب بر پاسداشت حقوق کارگران و توجه به معیشت این اقشار شریف و سختکوش تاکید ویژه دارند و خدمت به جامعه کارگری را سعادتی بزرگ بر می‌شماریم.

او با بیان اینکه انقلاب اسلامی مدیون مجاهدت و ایثارگری کارگران است، بیان داشت: ماموریت اصلی تامین اجتماعی در حوزه درمان بر مبنای افزایش رضایتمندی، حفظ ایمنی بیمار و تکریم بیمه شدگان استوار است.

اوریاد با ارائه گزارشی از خدمات مدیریت درمان تامین اجتماعی استان فارس اظهار داشت: در دو بخش خدمات درمان مستقیم و غیرمستقیم در راستای ارتقا سلامت جامعه و به ویژه رضایتمندی کارگران تلاش می‌کنیم.

به گفته این مقام مسئول، خدمات درمان مستقیم در مراکز ملکی وابسته به سازمان تامین اجتماعی متشکل از یک بیمارستان و ۲۳ مرکز درمانگاهی سرپایی مشتمل بر هفت پلی کلینیک، پنج درمانگاه تخصصی و یازده درمانگاه عمومی است.

او از گسترش مراکز درمانی طی چند سال اخیر خبر داد و افزود: راه اندازی درمانگاه تامین اجتماعی در شهرستان فیروزآباد در بهمن ماه سال قبل یکی دیگر از پروژه‌های درمانی برای تسهیل دسترسی بیمه شدگان محترم سازمان به خدمات درمانی سرپایی رایگان بوده است.

به گفته اوریاد، درمانگاه‌های زرقان و خرمبید هم در سال جاری در راستای ارتقای سلامت به بهره برداری خواهند رسید و استان پهناور فارس با توجه به گستردگی زیرساخت‌های درمانی تامین اجتماعی رتبه سوم تا چهارم کشور را در اختیار دارد.

سرپرست معاونت پشتیبانی و توسعه مدیریت درمان تامین اجتماعی فارس خاطرنشان کرد: در زمینه درمان مستقیم، بیمارستان شهید آیت الله دکتر بهشتی دارای بخش‌های تخصصی و فوق تخصصی است که به صورت شبانه روزی و کاملا رایگان به خانواده بزرگ تامین اجتماعی خدمات ارائه می‌دهد.

اوریاد ابراز داشت: در بیمارستان شهید آیت الله دکتر بهشتی اعمال پیشرفته جراحی در زمینه‌های قلب، آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی، چشم، زنان و زایمان، ارتوپدی، مغز و اعصاب، اورلوژِی، لاپاراسکوپی و جراحی عمومی به صورت شبانه روزی کاملا رایگان انجام می‌شود.

او با اشاره به موفقیت‌های چشمگیر این مرکز درمانی گفت: در سال گذشته، بیمارستان شهید آیت الله دکتر بهشتی عنوان چهارمین مرکز ارایه خدمات فوق تخصصی قلب در کشور را به خود اختصاص داد.

اوریاد افزود: در مراکز درمانی تامین اجتماعی استان فارس به ویژه در بیمارستان شهید آیت الله دکتر بهشتی میزبان تعداد زیادی از بیماران و بیمه شدگان محترم تامین اجتماعی از استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، خوزستان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و بسیاری دیگر از استان‌های کشور هستیم.

به گفته سرپرست معاونت پشتیبانی و توسعه مدیریت درمان تامین اجتماعی فارس، در سال گذشته بیمارستان شهید آیت الله دکتر بهشتی ۲۱ هزار و ۵۴۹ بیمار را در بخش‌های بستری پذیرش کرده و نزدیک به دو میلیون ویزیت سرپایی در کل استان صورت گرفته است.

او خاطرنشان کرد: نزدیک به یک میلیون و پانصد هزار نسخه دارویی در بخش سرپایی درمانگاهی و بیمارستانی به بیماران ارائه شده است.

اوریاد در همین رابطه افزود: طی همین مدت، در بخش آزمایشگاهی بیش از ۴۴۶ هزار مورد خدمات ارائه شده و نزدیک به ۱۰۹ هزار نفر از خدمات رادیوگرافی، ۴۰ هزار مورد خدمات سونوگرافی، ۲۵ هزار مورد فیزیوتراپی، ۱۳ هزار مورد خدمات دیالیز، ۲۳ هزار مورد ام آر آی، ۱۱ هزار خدمات اکوکاردیوگرافی، ۳۸۰۰ مورد اندوسکوپی به صورت رایگان در مراکز درمانی تامین اجتماعی به بیمه شدگان ارائه شده است.

او تعداد کل مراجعات پاراکلینیک استان در بخش بیمارستانی و درمانگاهی را بیش از ۲ میلیون و ششصد هزار نفر عنوان کرد.

اوریاد افزود: بیمارستان شهید دکتر بهشتی با ۸ اتاق عمل فعال و ۲۲۶ تخت فعال در حال ارائه خدمات به خانواده بزرگ تامین اجتماعی و عموم جامعه است.

او در بخش دیگری از سخنانش از تجهیز بیمارستان شهید دکتر بهشتی به یک دستگاه میکروسکوپ پیشرفته چشمی با اعتبار ۲۸ میلیارد ریال و یک دستگاه سنگ شکن درون اندامی با اعتبار ۳۷ میلیارد ریال خبر داد.

سرپرست معاونت پشتیبانی و توسعه مدیریت درمان تامین اجتماعی فارس از نوسازی تجهیزات پزشکی مراکز درمانگاهی و بیمارستانی طی یک سال اخیر خبر داد و افزود: در سال ۱۴۰۲ اعتباری معادل سیصد میلیارد ریال برای تجهیز مراکز درمانی تامین اجتماعی استان فارس اختصاص یافته است.

اوریاد اضافه کرد: در بخش درمان غیرمستقیم، معاونت خرید راهبردی مدیریت درمان تامین اجتماعی استان فارس با طیف گسترده‌ای از مراکز درمانی بخش دولتی، خصوصی، خیریه و نیرو‌های مسلح مشتمل بر مراکز بیمارستانی، داروخانه، ازمایشگاه، مراکز تصویر برداری، فیزیوتراپی و سایر مراکز پاراکلینیکی طرف قرار داد می‌باشد.

این مقام مسئول افزود: در بخش عملکرد معاونت خرید راهبردی بررسی و رسیدگی بالغ بر ۳۷ هزار پرونده بستری و ۲۰۰ هزار پرونده سرپایی بیمه شدگان سازمان به صورت ماهیانه توسط همکاران متخصص و فنی این حوزه صورت می‌پذیرد.

او شمار مراکز طرف قرارداد در استان فارس را ۲۵۸۳ مرکز اعلام کرد و بیان داشت: تعداد ۱۶۴۰ پزشک خانواده در قالب مطب، درمانگاه و شبکه‌های بهداشتی طرف قرارداد با مدیریت درمان تامین اجتماعی استان فارس به ارائه خدمت می‌پردازند.

او بیان داشت: معاونت خرید راهبردی مدیریت درمان تامین اجتماعی استان فارس بطور متوسط در هر ماه ۳۰۰ میلیارد تومان اسناد مالی دریافت می‌کند که پس از بررسی‌های لازم به مراکز درمانی طرف قرارداد پرداخت می‌شوند.

به گفته این مقام مسئول، طی فروردین و اردیبهشت ماه سال جاری مبلغی معادل ۵۰۰ میلیارد تومان به مراکز درمانی طرف قرارداد پرداخت شده است.

اوریاد در بخش دیگری از سخنانش از ترمیم نیروی انسانی در مجموعه تامین اجتماعی فارس خبر داد و افزود: در پایان فروردین ماه سال جاری آزمون استخدام تامین اجتماعی در استان فارس برگزار شد و ۶۱ نفر در حوزه درمان مستقیم و غیرمستقیم جذب می‌شوند.

او درپایان اظهار امیدواری کرد سطح کیفی و کمی خدمات درمانی سازمان تامین اجتماعی در سال جاری ارتقا یابد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • کلاه بیمه ای بر سر کارگران ساختمانی
  • هدفگذاری تامین اجتماعی برای ارتقاء سلامت و رضایتمندی کارگران
  • زمین ساخت ۱۴۰ هزار مسکن کارگران تامین شد
  • جان‌فشانی در سنگر تولید
  • آماده باش تیم‌های عملیاتی نیشکر برای مقابله با آبگرفتگی
  • تشکر معاون استاندار خوزستان از شرکت توسعه نیشکر برای کمک به کشاورزان منطقه
  • حل مشکلات سهمیه آب مطالبه کشاورزان قزوینی
  • ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است
  • تمرکز بر تکمیل پروژه‌های توسعه‌ای و شفاف‌سازی خریدهای شرکت مس با ایجاد سامانه استعلام قیمت
  • تحقق مطالبه کارگران شرکت کاغذپارس با حذف پیمانکار و افزایش مدت قرارداد کار